< > files.bannersnack.com/iframe/embed.js">" border="0">

Despre Ranca

ranca_transalpinaCadrul natural din Statiunea Ranca se inscrie in tabloul potentialului turistic cu o mare complexitate, diversitate si atractivitate peisagistica, aceasta reflectandu-se in structura si valoarea acestuia: structura geologica manifestata prin formele de relief montan si submontan, diferite ca infatisare, reteaua hidrografica (vai inguste, versanti abrupti) si invelisul forestier care ocupa cea mai mare parte din suprafata.

Pozitia geografica a zonei TransAlpina avantajeaza in atragerea facila a turistilor din minim 6 judete ale tarii, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Valcea, Arges si partial din Bucuresti,turisti care evita parcurgerea de distante suplimentare de 70–100 km pe Defileul Jiului catre statiunile Rusu-Petrosani si Straja–Lupeni, 140 km pe Defileul Oltului catre statiunea Paltinis sau 100–130 km pe aglomeratul DN1 catre statiunile din Valea Prahovei.

Ranca este cea mai spatioasa si comoda zona din arealul muntilor Parang, fiind o zona cu potential turistic foarte mare si o viitoare statiune climaterica si de odihna, cu functionare permanenta. Ranca este o alegere inspirata atat iarna, cat si vara, in special pentru turistii care isi doresc sa scape de aglomeratia orasului pentru cateva zile si sa petreaca momente de relaxare.

Statiunea Ranca este o destinatie pentru iubitorii de aventura, dar si pentru cei care vor sa se bucure de liniste. Este situata la o altitudine de circa 1.600 m, pe versantul sudic al Muntilor Parang,la numai 62 km nord-est de municipiul Targu Jiu.Cazare Ranca si Cazare Transalpina numai sunt demult o problema,in zona montana Ranca fiind unitati de cazare gen pensiuni Ranca, hotel Ranca, cabane Ranca si case sau vile de vacanta Ranca ce se pot inchiria sau rezerva online.

Muntii Parang este unul dintre principalele lanturi muntoase din judetul Gorj, cu cel mai inalt varf din Oltenia – Parangu Mare (2519 metri). Acest lant totalizeaza 14 varfuri cu inaltimi peste 2000 metri si o minunata salba de lacuri glaciare (aflate dincolo de limitele judetului Gorj). Zapada cade in muntii Parang din luna septembrie si se mentine pana in mai.

Potecile turistice din Ranca duc spre zone de o frumusete deosebita, spre puncte de belvedere cum ar fi Varful Mohor, Varful Setea Mare, Varful Papusa si tot de aici se ajunge spre Obarsia Lotrului – intersectia de drumuri care trec din Oltenia in Ardeal (la nord – pe Valea Frumoasei, spre Sebes, la vest – spre defileul Jiului) si către Lacul Vidra si Valea Lotrului – Transalpina…

Fiind o renumita statiune de schi din Carpatii Olteniei,Statiunea Ranca are un potential de iarna excelent. Zona detine un domeniu schiabil situat intre altitudinile de 1600 m si pana la 2100 m. Stratul de zapada este corespunzator practicarii sporturilor de iarna de minim 120 zile/an, cu maxime de pana la 150-160 zile/an. Pe langa sporturi de iarna, exista  si trasee montane, ski de tura, plimbari cu atv-ul, parapanta, off road, moto, cicloturism, canyoning, rafting, pescuit sportiv si vanatoare, water walking ball, summer tubing. Statiunea Ranca beneficiaza de asistenta permanenta Salvamont si de o moderna baza de salvare si interventie in cazul accidentelor montane.

Ranca a fost declarata ca avand cel mai mare potential turistic de iarna nevalorificat din Romania, fiind singura zona de practicare a schi-ului alpin din partea de Sud a tarii intre Valea Prahovei si partea de Vest a tarii-Muntele Mic-Caransebes.

Zona montana denumita Statiunea Ranca (asezata pe teritoriul comunei Baia de Fier si a orasului Novaci) este un colt de rai pentru cei care vor sa se retraga in mijlocul naturii, dar este si un loc incarcat de istorie. Statiunea Ranca a fost infiintata ca destinatie turistica inca din anul 1930. Statiunea s-a nascut datorita lui Dumitru Brezulescu care a decis ca acesta e un loc bun pentru turism. Tanarul a unit in 1902 satele gorjene intr-un proiect transformat, peste ani, in cea mai mare banca populara a Romaniei interbelice. Chiar primele cinci cabane Ranca au fost ridicate din fondurile Bancii Populare „Gilortul” (numele provine de la raul care izvoraste din Masivul Parang, traverseaza Novaciul si se varsa in Jiu).

  • Localizare Statiunea Ranca: circa 1.600 m altitudine, pe versantul sudic al Muntilor Parang, pe muntele Cornesu Mare, la numai 62 km nord-est de municipiul Targu Jiu.
  • Acces auto Statiunea RancaNovaci – Transalpina – Sebes (DN67 C, 18 km de Novaci).
  • Ski in Ranca: ski, snowboard, snowmobil, sanius, ski de tura.
  • Sporturi de vara in Statiunea Ranca: trasee montane, atv, parapanta, off road, moto, cicloturism, canyoning, rafting, pescuit sportiv si vanatoare, water walking ball, summer tubing.
  • ranca_transalpina_intrare

statiunea ranca, ranca on line, ranca live, web cam ranca, camera web ranca, pensiune ranca, cazare ranca, cazare transalpina, hotel ranca, revelion ranca, vremea la ranca, cabana ranca, oferte cazare ranca, ranca poze, harta ranca

Scroll To Top